Varmestua Moss

Julelunch

 

Julelunch på Varmestua fredag 08. desember 

Fredag 08.12 dekket REMA 1000 på Mosseskogen og de mange frivillige påVarmestua opp for sine brukere med skikkelig julemat.

Ikke bare koldtbord med de lekreste retter, men også ribbe, julepølser og medisterkaker.

 
JULEMAT: Alt av klassisk julemat og tilbehør er på stell. Ikke bare koldtbord, men varmtbord skal det være.
 
For de aller fleste av oss er det å kose seg med god mat i jula en selvfølge. For mange av byens borgere er det ikke slik. I rusmiljøet kan det være både økonomi, helse og sosiale forhold som gjør det vanskelig å få i seg ordentlig mat. Det mest nødvendige Varmestua i Moss er en av flere frivillige aktører som sørger for mat i magen til de som trenger det. På Varmestua er det ikke bare mat som deles ut: her kan brukere få utdelt klær, dusje og få tilgang på rene sprøyter. Leif Birger Magnussen viser rundt både oppe og nede. I selve storstua nede legger de frivillige siste hånd på verket: de setter frem mat, vasker opp, bærer inn esker. Oppe er det Laila som regjerer, hun er i ferd med å finne frem sko i riktig størrelse til en bruker. 
 
 
Et fristed 
I annen etasje er det også et fint utleielokale, som kan bidra til å få inn noen kroner til driften. Så må du ta bilde av de frivillige her da, sier han og tenker tydeligvis ikke på seg selv. Birger og de andre frivillige verner om brukernes privatliv med nebb og klør. Ingen fotografering av dem, takk! Her skal de få ha et fristed, slappe av som best det lar seg gjøre, få et avbrekk fra livet utenfor Varmestuas vegger. Det respekterer Byavisa naturligvis, og gjør krus på nissens hjelpere isteden.
 
Julemat og julemusikk
Julemiddagen åpnes av Hans Olav Bjerketvedt, som har vært med å hjelpe til med det etter hvert tradisjonsrike arrangementet i fire år. Kjøpmann Rune Edèn ved Rema 1000 Mosseskogen har vært med i enda flere. Rune stiller med mat, og Hans Olav med drikke. For hvorfor nøye seg med noe kjedelig i glasset når man kan kose seg med edle, lokale epledråper?
 
GOD DRIKKE: Hans Olav Bjerketvedt fra Dyre gård sørger for at god mat får følge av godt drikke.
 
Etter en kort applaus fremkallende åpningstale begynner underholdningen. På privat initiativ har en syngende og gitarspillende hobbymusiker satt seg fore å underholde alle på Varmestua denne fredagen. Og så er det førstemann i matfatet.
 
 
I OPPVASKEN: Odd Kristiansen har hjulpet til i en årrekke på Varmestua, og det har i høy grad kona hans også.
 

Rundt et bord sitter fornøyde, og sikkert slitne damer. Kate Bekk, Anne Houston og Karin Magnussen lar seg avfotografere.

 
JOHANNA PODHORNY
tekst og foto
 
 
Varmestua Moss vil rette en stor takk til Rema 1000 Mosseskogen og Dyre gård som stiller opp for oss år etter år.