Varmestua Moss

AEF avd Moss, Varmestua avholdt sitt årsmøte 24. mars 2021.

Styrets årsberetning, regnskap for 2020 og plan for 2021 ble godkjent.

Nytt styre ble valgt!

Det blir årsmøte 28.02 kl 18.00 i Helgerødgata 9. 

Innkallinga er her.

 

Det var en svært triveleg og hyggeleg kveld, der mange frivillige deltok for å gjøre kvelden til ein uforeglemmelig kveld for våre brukere. Maten var ribbe, medisterkaker, julepølser med alt tenkelig tilbehør. Inger Lise "kokkelerte" som kun ho kan. Det var utsøkt og god mat.

Vi var så heldige at vi fikk besøk at 2 flotte representanter fra kulturskolen som spilte for oss. Det spilte nydelig julemusikk på fele og gitar. Musikken var så vakker at brukerne våre stemte i med sang, skikkelig både flott og hyggelig ramme. 

Fra venster : Jens Palm og Andreas Karlsen 

 

Luke 21. Arild Nilsen har gjennom flere tiår gjort en fantastisk frivillig jobb / innsats for rusmisbrukere både i Moss og Rygge. Han har i like mange år jobbet utrettelig som frivillig for Arbeiderbevegelsens rus og- sosialpolitiske forbund (AEF), gjennom dette også fungert som leder for Moss Varmestue. Nylig måtte Varmestua flytte og da sto Arild på både sent og tidlig for at Varmestua skulle få åpnet sine nye og nåværende lokaler i Helgerødgata (hentet fra nominasjonsteksten). Vi gratulerer!

Sørget for julestemning på Varmestua

Rema 1000 Mosseskogen og Dyhre gård sørget for mat og drikke til julelunsjen.


JULELUNSJ: Rune Eden, Jeanette Jensen og Torill Kristiansen fra Rema 1000 Mosseskogen og Dyhre gård var glade for å kunne bidra til årets julelunsj ved Varmestua.

Det var god stemning blant de frivillige på Varmestua under årets julelunsj.

Tradisjonen tro var det fredag duket for julelunsj på Varmestua. De frivillige, brukerne og det lokale næringslivet var storfornøyd med arrangementet.
Her blir vi alltid tatt i mot med åpne armer, forteller noen av brukerne mens de koser seg med årets julelunsj.

 

Wenche 30 år.

Varmestuas hjertegode Wenche Kristiansen har arbeidet som frivillig hos oss i 30 år og arbeider fortsatt. Det står det stor respekt av og både brukere og frivillige "bøyer seg i støvet".Wenche har betydd og betyr så mye for mange av sine medmennesker.

DIN KJÆRLIGHET
TRYGGHET
HAR DU GITT OSS I GAVE
VÅR ENGEL
 
VÅR ENGEL
DITT ANSIKT
SMILET
GLØDENDE KJÆRLIGHET
HAR DU SPREDT TIL OSS
VÅR ENGEL
 
 
Tusen varme klemmer fra brukere og frivillige. Vi er alle veldig glade i deg,Wenche 

 

 

 

Har du lyst til å jobbe på Varmestua ?

Vi frivillige på Varmestua ønsker oss flere medarbeidere. Du må være over 25 år og være positivt instilt på å gjøre en medmenneskelig og praktisk innsats hos oss. 

Fortrinnsvis ønsker vi at du arbeider fast hos oss 2 ganger pr. uke, men vi har også behov for deg som kun har anledning til å arbeide 1 gang i uka. Tilkallingsvikarer er vi så heldige å ha flere av.

Vi har åpningstider for brukerne mandag, onsdag og fredager fra kl 08-14. Vi frivillige møter på stua kl 07.30 Har du behov for å komme senere på morgonen kan vi legge til rette for det. Fra 18.05-15.08 har vi sommertid og da er åpningstidene fra kl 10-14. 

Vi lover at du vil møte et positivt miljø som er tuftet på frivillighet. Du blir ikke rik, men derimot vil arbeidet gi deg personlig rikdom. 


Lurer du på å bli en av oss så kom gjerne innom for mer informasjon.

 

Vi gleder oss til å bli kjent med nettopp deg ! 

 

 

Torvald i sommersol.

VARMESTUA

Sist sommer flyttet Varmestua fra Strandgata til Helgerødgata på Jeløya. Etter full renovering har den tidligere puben Høyenhall blitt et koselig og funksjonelt sted både for de som jobber der og for alle de som kommer innom i løpet av uka.

Varmestua er åpen fra 08 til 14 hver mandag, onsdag og fredag. Her serveres det både frokost og middag i tillegg til utdeling av mat, klær og rene sprøyter for den som trenger det. Matvarer til utdeling kommer fra blant annet Spar, OBS og Rema, mens råvarene til middagen stort sett blir kjøpt inn. Det er viktig at måltidene er både næringsrike og velsmakende. Det er mellom 20-50 besøkere innom på hverdagene, mens det til det årlige julebordet dekkes til 65.

JELØY RK MED GAVEDRYSS

I forbindelse med Jeløy RK sitt årsmøte den 13. februar 2018 ble overskuddet fra klubbens største årlige prosjekt, Mosseheftet, utdelt til lokale lag og foreninger i form av gavesjekker hver pålydende kr. 10 000,- til den enkelte. Tradisjon tro ble overrekkelsen utført av klubbens president og mottakere fikk samtidig oppdatert klubbens medlemmer om seg og sitt. De skal alle ha en stor takk for bidragene de leverer på forskjellige plan i lokalsamfunnet.


Foran f.v. Irene Lillejord (Krisesenteret), Bjørn Mørch-Olsen (Velferdssentralen), Lars Borgestrand (president Jeløy RK), Bjørnar Evensen (1. Jeløy Speidertropp), Arild Nilsen (Varmestua). Bak f.v. Sean Armana (Rotary ungdomsarbeid), Vidar Kallvik (Moss Roklubb). Truls Holm Olsen (Moss Seilforening), Gunhild Bognæs (Jeløy Musikkorps), Carsten Vogt (Mosseheftekomitéen Jeløy RK).

  

 Julebordet til Varmestua Moss 23 desember 2017.

 Bordene ble dekket til det årlige julebordet 23 desember. 

På julebordet var det 61 gjester til stede. Blant gjestene var det tre av ordførerne i regionen representert :
Hanne Tollererud fra Moss, Inger Lise Skartlien fra Rygge og Reidar Kaabbel fra Våler.

 

Les full artikkel fra Byavisa under, 

http://www.byavisamoss.no/utgaver/341-2017/files/assets/basic-html/index.html#6

 

 

Herulf sikret «dagens» på Varmestua

 Av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

HK Herulf Moss stilte fredag morgen opp med 25 kilo risengryns grøt på Varmestua. Dermed var dagens hovedrett på plass.

Onsdag denne uken arrangerte HK Herulf Moss sin tradisjonelle Grøtulf Cup i Mossehallen. Til stede var nærmere 400 spillere, foreldre og søsken. Som seg hør og bør, så serverer mat grøt på en slik dag. Til glede for klubbens medlemmer, men også for andre.
 

 

Julelunch på Varmestua fredag 08. desember 

Fredag 08.12 dekket REMA 1000 på Mosseskogen og de mange frivillige påVarmestua opp for sine brukere med skikkelig julemat.

Ikke bare koldtbord med de lekreste retter, men også ribbe, julepølser og medisterkaker.

 
JULEMAT: Alt av klassisk julemat og tilbehør er på stell. Ikke bare koldtbord, men varmtbord skal det være.
 
For de aller fleste av oss er det å kose seg med god mat i jula en selvfølge. For mange av byens borgere er det ikke slik. I rusmiljøet kan det være både økonomi, helse og sosiale forhold som gjør det vanskelig å få i seg ordentlig mat. Det mest nødvendige Varmestua i Moss er en av flere frivillige aktører som sørger for mat i magen til de som trenger det. På Varmestua er det ikke bare mat som deles ut: her kan brukere få utdelt klær, dusje og få tilgang på rene sprøyter. Leif Birger Magnussen viser rundt både oppe og nede. I selve storstua nede legger de frivillige siste hånd på verket: de setter frem mat, vasker opp, bærer inn esker. Oppe er det Laila som regjerer, hun er i ferd med å finne frem sko i riktig størrelse til en bruker.